Hur få värmen dit man vill?Jag har väldigt sällan uppvärmt över 10 grader i verkstaden. När jag är där brukar jag dra på lite mer, men oftast inte över 14-15 grader. Det tycker jag är perfekt temperatur att jobba i. Man slipper frysa om fingrarna, men man slipper också bli för varm.

Ett problem när man värmer upp endast vid behov är att man behöver kunna rikta värmen lite dit man behöver den. Speciellt precis när man kommer ut och allt är kallt. Eftersom jag gärna vill återanvända saker så funderade jag ett tag på hur jag skulle lösa detta. Jag vill inte ha en massa grejor stående på golvet som man ska snubbla över, så en permanent lösning är självskrivet.

Idag har många (inkl. mig själv) slängt ut alla bulltv-apparater och satt in platta skärmar. Jag hade under  många år en liten 14 tummare i köket som satt på ett vanligt Biltema väggfäste för kökstv. TV:n sålde jag, men fästet blev kvar. Detta var perfekt att använda till byggfläkten.

Byggfläkt

Denna värmare är kanske lite i överkant till min verkstad, men jag köpte den när jag hyrde en betydligt större lokal, så nu har jag den. När någon öser pengar över mig, så ska jag installera en luftvärmeväxlare istället. Men just nu får denna duga. Jag förbrukar inte mer än 13 000 kwh per år i el, inkl. allt, så så förskräckligt mycket ström kan det inte gå åt för att värma verkstaden trots allt.

Fäste byggfläkt

Så här ser fästet ut. Faktum är att det säljs fortfarande lite varstans. Fläkten är fäst med spännbandet som följde med fästet. Med hjälp av att detta fäste är ledbart på två ställen så kan jag rikta värmen, eller luften, dit jag vill. Om jag vill påskynda torkning av färg eller spackel så går det bra att rikta värmen dit man behöver den. Står man vid arbetsbänken och fixar så är det ju skönt om värmen kommer direkt dit, istället för att blåsa åt något annat håll.En kommentar till “Hur få värmen dit man vill?”

Kommentering stängd.